Nálunk itt Garancsligeten mindig szépen tarolnak az autósok, legalábbis ami a békákat illeti. Az út alján ugyan kint van a 30-as tábla (mondjuk nyilván nem a brekik miatt), de ezen szépen átsiklik az egosofőr szeme. Hiába, sokat veszítene azzal a két perccel, amivel tovább tartana az út. A dolgot azért is felháborítónak tartom, mivel járda nincs kiépítve, azaz ha valaki felfele kutyagol, komolyan kell figyelnie arra, hogy ne csapja el egy „nyomom neki, mert olyan jól húz a kocsi felfelé” arc. Nem azt mondom, hogy a megjelölt sebességgel kell felcammogni, mert az viszont már nonszensz, de lehetne menni azért egy kicsit lassabban is, és akkor a felfelé baktató vándor is megmarad, és nem lenne annyi békamatrica sem az úton. Megfelelő sebességgel észre lehet venni és megkerülni a nagyobb brekiket, ha nem is mindet, de ez a kicsire nem adok, a nagy meg nem érdekel (értve ez alatt az emberállatot is) hozzáállás nem frankó.

A varangyok védelmében kihelyeztünk egy táblát, hátha észreveszi az ittlakó, hogy szép lassan megszűnik létezni az, amiért a vidéki életet választotta.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://garancsvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr921003233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bionoe 2009.03.17. 17:45:48

Ötletes a tábla.
Bízzunk benne, hogy néhány béka megússza.
Lehet, hogy jőn a tavasz, mert vasárnap éjjel a Szentendrei szigeten már sokat kellett kerülgetni a pározni vonuló békákat.

Kephera 2009.03.18. 10:42:28

@bionoe: Hát már éppen itt lenne az ideje a tavasznak! A ma reggeli sarki szél, nem csak a hajamat, de már az idegeimet is megtépázta:) Egyébként szeretném megköszönni a hozzászólást:)

Kopirájtok: A cuki állatok, így a bagoly
+ a cica, meg a házikók + a felhők
a productive dreams-nek köszönhetők.
A nagy fa itt mellettem itt született:
www.dapino-colada.nl.

süti beállítások módosítása