Kephera 2009.03.20. 20:15

Nézz és láss!

...amikor mosod a salátaleveleket, találkozhatsz kis lakókkal is. Aztán megsajnálod, kimented a vízből, és ráteszed a tulipánra, hogy élete kezdetén mindjárt valami szépet lásson. Neked is jó, mert olyat látsz, amit azelőtt sosem vettél volna észre, neki is jó, mert megmentetted őt. Körülnézett, mi lefotóztuk, aztán rábíztuk őt a természetre.

Egy meztelen csiga - a maga kis 30 másodperces memóriájával - legfeljebb egy érzést őriz meg ebből a jelenetből, míg az, aki az ő kis mikrokozmoszának isteneként ezt tette vele, talán időről-időre erőt tud meríteni ebből a képből, ha összecsapnak a hullámok:  sebaj, minden rendben lesz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://garancsvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr921014980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bionoe 2009.03.24. 06:51:28

Gondolj csak bele, lehet, hogy a kis csiga mentett meg és nem fordítva.
Nekem sikerült primőr salátával a teljes tengerimalac tenyészetemet elpusztítani.
Azóta kincsnek tekintek minden élő élőlényt a vásárolt zöldségeim között.
Le a méreggel permetezőkkel!
A cica is belehempereg a fákról lecsöpögő méreggel szennyezett fűbe, nyalogatja, tisztítja magát, és 2-3 hetente idegrendszeri panaszokat mutat, ha lekes permetező valamelyik szomszéd.

Kephera 2009.03.24. 10:04:29

@bionoe: Hálás is vagyok a kis aprólényeknek! Nem merek belegondolni, hogy mi mindent eszünk meg nap mint nap. Érdemes lenne egy szombati vagy vasárnapi piacot szervezni Piliscsabán. Biztosan sokan vásárolnának a helyiektől vagy a környékbeliektől zöldséget, gyümölcsöt stb. Én annak is nagyon örülnék, ha házi baromfit, házi tojást lehetne valahol vásárolni.

Kopirájtok: A cuki állatok, így a bagoly
+ a cica, meg a házikók + a felhők
a productive dreams-nek köszönhetők.
A nagy fa itt mellettem itt született:
www.dapino-colada.nl.

süti beállítások módosítása