Kephera 2009.08.03. 12:17

Veszprém Olivával

Tegnap egy kirándulással búcsúztattuk a szabadságunkat, és Veszprémben, a "királynék városában" kötöttünk ki.

Tök mindegy hová rándulunk ki, nagy valószínűséggel beülünk valahová ebédelni, és én sokadszorra is rájöttem, hogy egyáltalán nem egyszerű kitalálni, hol is egyen az ember lánya és fiúja egy idegen városban. Az útikönyvek ajánlatainak nem hiszünk, mert azt gondoljuk, azok biztosan fizetett hirdetések. Szerencsés esetben megkérdezünk egy ismerőst, akiről tudjuk, hogy már járt ott, hogy ő melyik éttermet javasolja. Általában viszont az van, hogy elkezdünk bizonytalanul, ám de szigorú és kritikus tekintettel kódorogni az adott város központi részén, majd a "Na, ez jó!" határozott és gasztrotudatos felkiáltással beülünk valahová. Aztán vagy bejön vagy nem. Mi is bóklásztunk egy jó ideig, mire  találtunk egy pofás, kevésbé turistaorientált éttermet, viszont az annyira BOMBA (mert szeretjük ezt a szót:)))) volt, hogy gondoltam megosztom az olvasókkal.

Oliva Étterem / Grillkert / Panzió

Ételek: Grillen, vaslapon sültek minden mennyiségben, külön tetszett, hogy feketekagyló is van az étlapon. A hagyományosabb ízek kedvelői az étlapba fűzött laminált lapocskáról választhatnak, amin a balatoni nyaralások kötelező fogásai, illetve magyaros ételek találhatók. (Pl. paprikás lisztbe forgatott sült keszeg, borjúpaprikás, flekken) Adagok: bőségesek, igazából egy főétellel jól lehet lakni, de hiba kihagyni az előételt vagy a levest, mert gyönyörűségesen finomak vannak! (Pl. Grillezett gomolya pestós paradicsommal, balzsamecetes salátával.)

 

Hangulat: Mediterrán. Mintha nem is itthon lettem volna, hanem tengerparti vendéglőben egy görög szigeten.

Szerviz: Figyelmes, udvarias, gyors. Nem tolakodó.

Ajánlom: Én ropogósra sütött pisztrángot ettem grill zöldséggel, zöldspárgával és fokhagymás spenótlevelekkel. Mennyei volt!

És a részletek: oliva.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://garancsvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr91285815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kopirájtok: A cuki állatok, így a bagoly
+ a cica, meg a házikók + a felhők
a productive dreams-nek köszönhetők.
A nagy fa itt mellettem itt született:
www.dapino-colada.nl.

süti beállítások módosítása