Akkor kormosfejű cinegéről vagy barátcinegéről van szó. Olyannyira hasonlítanak egymásra, hogy én képtelen voltam eldönteni, hogy a mi vendégeink tulajdonképpen kicsodák. Tehát ha valaki tudja a fotó alapján, írja meg nekem, és azt is, hogy honnan tudja!

A bejegyzés trackback címe:

https://garancsvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr451789281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robiroboter · http://impanim.tumblr.com/ 2010.02.26. 11:11:02

Szerintem kormosfejű, merthogy: "A barátcinegétől nagyobb feje és a szárnyon látható matt terület különbözteti meg, illetve torokfoltja is nagyobb valamivel rokonáénál."
Forrás wikipedia: hu.wikipedia.org/wiki/Kormosfej%C5%B1_cinege

Kephera 2010.02.26. 15:23:08

@robiroboter: Köszi Robot:)

Bár a wikit én is olvastam, mégsem tudtam hasznosítani az ott megadott különbségeket, és a képek összehasonlítása sem segített sokat. Lehet neked jobb szemed van hozzá:) Legyen kormosfejű!

robiroboter · http://impanim.tumblr.com/ 2010.02.28. 13:17:27

Cinkebuzi vagyok gyerekkorom óta, t'od vidéki gyerek, és ez egész biztos, hogy kormosfejű. Te kérted, hogy a kommentelő lesz szíves, és támassza alá a megfejtést. "…és azt is, hogy honnan tudja!" :D

Kopirájtok: A cuki állatok, így a bagoly
+ a cica, meg a házikók + a felhők
a productive dreams-nek köszönhetők.
A nagy fa itt mellettem itt született:
www.dapino-colada.nl.

süti beállítások módosítása