A beltéri macskának az a nagy előnye, hogy nem amortizálódik. Mi történhet vele: odacsukja a farkát a gazdája vagy rossz tápot kap, és rájön a szapora. A legsúlyosabb eset, ami előfordulhat, hogy rosszul méri fel az erkély korlátját, vagy az ablakpárkányt és túlugrik. Ha nem a kilencediken lakunk, nagy eséllyel ezt is ép bőrrel megússza. Amikor indoorból outdoorrá válik a ház ura, nekünk, a lelkiismeretes ápolószemélyzetének számos váratlan eseménnyel kell szembenéznünk. A szoktatási időszak a legrosszabb, mivel úgy áll a kinti objektumokhoz, mint a benti komódhoz. Szembesül azzal, hogy a fára nem csak felmászni kell tudni, de le is kell jönni, ja és vannak fajtársak, akiktől meg kell védeni a területet (nálunk ez még elég döcögősen megy), és persze a kutyákról sem szabad megfeledkezni. Az első évben állandóan műanyag gallér volt valamelyik jószágon farok sérülések, tályogok, tüskék, nagyobb karmolások, vágások miatt. Most már normalizálódni látszik a helyzet, úgy néz ki, megtanultak vigyázni magukra. Néha azért előfordul ez-az, de már egész jól tudok elsősegélyt nyújtani nekik.

Mit érdemes beszerezni macskánk házipatikájába?

  • Betadine oldat a fertőtlenítéshez
  • Gézlapok
  • Aloe First spray: hűsít, regenerál, összehúz stb. verhetetlen!
  • Tabletta beadó szerkentyű: állatorvosnál megvásárolható, jelentősen megkönnyíti a felírt gyógyszerek, féreghajtók macskába juttatását.
  • Kullancskiszedő csipesz: nagyon fontos a szakszerű eltávolításhoz!
  • Műanyag gallér: szintén állatorvosnál szerezhető be, megakadályozza, hogy a cica nyalogassa a lekezelt felületet. 

Természetesen nagyobb sérüléseket ne próbáljunk házilag gyógyítgatni, ez esetben irány a doki!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://garancsvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr81073140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kopirájtok: A cuki állatok, így a bagoly
+ a cica, meg a házikók + a felhők
a productive dreams-nek köszönhetők.
A nagy fa itt mellettem itt született:
www.dapino-colada.nl.

süti beállítások módosítása